Leerlandschap

Algemene informatie Inspiratiekaravaan jenaplankernkwaliteiten

Instituut Theo Thijssen, Kenniscenter de Kempel, Hogeschool Edith Stein/OCT en bureau Jenaplanspecialist gaan het land in!

De Nederlandse Jenaplanvereniging heeft in 2010 de jenaplankernkwaliteiten vastgesteld. Twaalf sterk op de praktijk gerichte uitspraken om het jenaplanonderwijs een impuls te geven. Alle door de NJPV erkende jenaplanscholen zullen, om in aanmerking te blijven komen voor die erkenning, de komende jaren aandacht dienen te geven aan de uitwerking van deze jenaplankernkwaliteiten. Gelukkig hoeven scholen dit niet op eigen houtje te doen. Vier instellingen, die veel ervaring hebben opgebouwd inzake het jenaplanonderwijs hebben de handen ineen geslagen en vormen met elkaar de inspiratiekaravaan. De 12 jenaplankernkwaliteiten zullen de komende jaren in de 12 provincies centraal komen te staan.

Programma rondom één van jenaplankernkwaliteiten
Regelmatig strijkt de karavaan neer op een jenaplanschool in een van de provincies.
Op een vastgestelde woensdagmiddag
van 13.30 uur tot 16.30 uur worden alle jenaplanscholen uit de provincie uitgenodigd. Scholen buiten die provincie zijn vanzelfsprekend ook welkom.

Vanuit de vier basisactiviteiten wordt een programma aangeboden rondom één van de jenaplankernkwaliteiten. De middag zal leiden tot een groot aantal concrete uitwerkingen behorende bij de jenaplankernkwaliteit die centraal staat.  Deze uitwerkingen zullen door de vier instituten in een zgn. jenaplankernkwaliteitenkaternen verwerkt worden.

Alle deelnemende scholen zullen per half jaar de afgeronde producten ontvangen. Na vierentwintig maanden is de map: ’12 jenaplankernkwaliteiten’ compleet.

De bijeenkomsten kunnen gratis bijgewoond worden. Voor de katernen, verzameld in een map, wordt € 50 gevraagd.

Voor meer informatie: Jaap Meijer
jaapmeijer@jenaplanspecialist.nl
T  0575 - 57 02 59
M 06 - 237 778 83