Zij-instromers

Inhoud coachingstrajectHet Jenaplanconcept verwacht specifieke kennis en vaardigheden van stamgroepleiders. En dus ook van zij-instromers.

Jenaplanspecialist begeleidt instromers in het Jenaplanbasisonderwijs vanuit de basisgedachte dat ieder mens uniek is en dat daar deels een unieke scholing, coaching en begeleiding bij dient te horen. De scholing en begeleiding is gericht op het volgende:
Werken vanuit de Jenaplanprincipes waarbij specifieke aandacht is voor:
  • voeren van gesprekken in de kring
  • zelfstandig werken
  • inrichten van actieve en uitdagende hoeken
  • werken met kleine thema‚Äôs als basis voor Wereldorientatie
  • werken in en met tafelgroepen
  • heterogeniteit als dynamische ontwikkelfactor
Zicht op eigen subjectieve concept.

De werkvormen
Vanuit de werksituatie worden thema‚Äôs aangedragen door de instromers. Deze worden als ‚Äúprobleem‚ÄĚ ingebracht en met verschillende werk- en gespreksvormen wordt het geanalyseerd en voorzien van praktische tips en instrumenten. Er wordt gezorgd voor de benodigde basistheorie, zowel in woord, werkvormen als geschrift.

Naast deze werk- en praat- en scholingsbijeenkomsten worden de instromers een aantal keren in de praktijk bezocht, ontvangen ze feed back en krijgen ze zo nodig een individueel begeleidingstraject. Naast deze specifieke scholing en begeleiding kunnen supervisiebijeenkomsten georganiseerd.

In overleg met de jenaplanspecialist wordt een programma op maat opgesteld.

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit coachingstraject?
Stel uw vraag via het
> informatieformulier